fbpx

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU www.foodandfit.pl

WPROWADZENIE

Jest nam bardzo miło, że wybraliście Państwo Food&fit. Jednym z naszych priorytetów, obok dostarczania Wam smacznych i zdrowych posiłków, jest świadczenie usług w oparciu o jak najwyższe standardy ochrony Waszych danych osobowych. Przedstawiona polityka prywatności ma na celu przybliżenie w jaki sposób je zbieramy, przechowujemy, wykorzystujemy oraz udostępniamy. Jest dla nas rzeczą istotną aby nasi Klienci wiedzieli jakie dane osobowe wykorzystujemy za ich zgodą, rozumieli dlaczego je gromadzimy i wykorzystujemy oraz mieli świadomość jakie przysługują im w związku z tym prawa.

POSTANOWIENIA OGÓLNE

Polityka prywatności przedstawia politykę w zakresie przetwarzania danych osobowych gromadzonych przez stronę internetową www.foodandfit.pl

Administratorem danych osobowych w rozumieniu przepisów Rozporządzenia UE 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem Danych Osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/EC (zwanego RODO) zbieranych za pośrednictwem witryny  www.foodandfit.pl jest Food & Fit Ewa Ogrodownik, NIP 578-289-52-54, ul. Sulimy 1, 82-300 Elbląg, zwanym dalej Administratorem.

Administrator chroni prywatność i przekazywane im informacje z zachowaniem należytej staranności. W tym celu używają odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, a w szczególności zabezpiecz dane osobowe Klientów przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, nieuprawnioną modyfikacją oraz przetwarzaniem niezgodnym z przepisami prawa.

Niniejsza polityka prywatności ma zastosowanie w każdej sytuacji, w której Administrator przetwarzaj dane osobowe użytkowników serwisu www.foodandfit.pl, zwanych dalej Klientami.

Danymi osobowymi są informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Przetwarzaniem danych osobowych jest niemalże każda czynność dokonywana na danych osobowych.

Wszelkie zmiany niniejszej polityki prywatności będą publikowanie na stronie internetowej www.foodandfit.pl.

CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH OSOBOWYCH

Dane Klientów podlegające przetwarzaniu przez serwis www.foodandfit.pl to: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail, adres dostawy posiłków (miejscowość, ulica, numer budynku i lokalu, kod pocztowy, numer do klatki). Podanie ww. danych jest dobrowolne, lecz nieodzowne do wykonania umowy przez Administratora, dlatego też ich niepodanie jest równoznaczne z brakiem możliwości zawarcia umowy z Administratorem.

Dane osobowe Klientów zawarte w formularzu znajdującym się na stronie www.foodandfit.pl pod zakładką „Zamów” podlegają przetwarzaniu w celu złożenia zamówienia w serwisie www.foodandfit.pl , przyjęcia tego zamówienia i jego realizacji w zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania umowy przez Administratora i jego pracowników. Dane przechowywane są na serwerach w systemach poczty internetowej z domeną www.foodandfit.pl, w systemach strony internetowej, na dyskach komputerów osób upoważnionych.

Dane osobowe Klienta będą przetwarzane Po 2 lat po zakończeniu umowy trwania umowy. Za koniec trwania umowy uznaje się dzień usunięcia przez Klienta konta założonego na stronie www.foodandfit.pl .

Na zlecenie Administratorów dane osobowe Klientów mogą być przekazywane następującym kategoriom podmiotów: dietetykom – w celu przygotowania diety; księgowym, biurom rachunkowym, dostawom usług płatności internetowych, prawnikom – w celu zaksięgowania i rozliczenia transakcji; dostawcom usług IT – w celu umożliwienia złożenia zamówienia przez Klienta i przyjęcia tego zamówienia przez Administratorów; dostawcom zamówień, kurierom – w celu dostarczenia zamówień pod adres wskazany przez Klienta. Wyżej wymienione podmioty nie stają się przez to administratorami danych Klientów i nie mogą ich udostępniać. Przetwarzają one dane wyłącznie w zakresie niezbędnym do realizacji celu.

PRAWA KLIENTA W ZAKRESIE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Klient ma prawo do:

dostępu do własnych danych osobowych oraz cofnięcia zgody na ich przetwarzanie przez Administratorów w każdym czasie,

kontroli przetwarzania jego danych osobowych przez Administratorów,

żądania sprostowania jego danych osobowych lub ich aktualizacji,

żądania usunięcia jego danych osobowych jeżeli przestały być niezbędne dla celów, dla których zostały zebrane, bądź jeżeli cofnął on zgodę na ich przetwarzanie, a nie zachodzi żadna inna przesłanka przetwarzania danych osobowych,

sprzeciwu wobec przetwarzania przez Administratorów danych osobowych Klienta z przyczyny mającej swe źródło w konkretnej sytuacji,

żądania przekazania jego danych osobowych w celu ich wykorzystania przez podmioty trzecie,

wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO.

Dla realizacji uprawnień wymienionych w pkt. 1 Klient powinien skontaktować się z Administratorami poprzez:

wysłanie do Administratorów określonego żądania drogą mailową, na adres e-mail – kontakt@foodandfit.pl

wysłanie do Administratorów określonego żądania listownie, na adres – ul. Sulimy 1, 82-300 Elbląg.

Nie dotyczy to prawa do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Danych Osobowych.

PLIKI „COOKIES”

Pliki cookies to drobne informacje tekstowe zapisywane w urządzeniu końcowym Klienta serwisu www.foodandfit.pl. Nie zawierają one wirusów ani złośliwego oprogramowania.

Pliki cookies mogą być kontrolowane przez Klienta za pomocą ustawień używanej przez niego przeglądarki internetowej w każdym czasie.

Administratorzy są uprawnieni do przetwarzania danych zawartych w plikach cookies w następujących celach:

identyfikacja Klientów jako zalogowanych na stronie www.foodandfit.pl,

zapamiętywania diet dodanych do zamówienia,

zapamiętywania danych wpisanych przez Klienta w zakładce „Zamów ”,

prowadzenia przez Administratorów statystyk dotyczących ilości i cech składanych zamówień oraz analizowania przez Administratorów aktywności Klientów w serwisie www.foodandfit.pl.

Catering dietetyczny- skuteczna dieta

W jaki sposób utrzymać szczupłą sylwetkę i być pełnym energii?

Catering dietetyczny ze względu na dobrze zbilansowane posiłki dostarczające odpowiednich ilości składników odżywczych, zapewni ci komfort, bezpieczeństwo oraz skuteczny sposób na utrzymanie szczuplej sylwetki oraz zdrowia. Jedyne co musisz zrobić to zamówić dietę pudełkową z dostawą do domu lub biura i cieszyć się zdrowiem. Zdrowe odchudzanie nigdy nie było tak łatwe.

OBIADY DO PRACY

DLA WYMAGAJĄCYCH – DLA PODNIESIENIA ENERGII ŻYCIOWEJ – DLA AKTYWNYCH

W naszej ofercie znajdziesz również:

sałatki, II śniadania, owocowe smoothie, fit deserki oraz chleb naszego wypieku.

Tylko naturalne produkty

Przygotowując nasze posiłki kierujemy się najnowszymi medycznymi zaleceniami.

Postanowiliśmy całkowicie wyeliminować z naszej kuchni cukier biały, zwykłą sól kuchenną NaCI, białą mąkę pszenną, białe pieczywo. Wzbogaciliśmy menu o wieloskładnikowe koktajle owocowe i warzywne, z dużą ilością ziół, jagód i naturalnych suplementów takich jak nasiona chia, młody jęczmień, spirulina, żeń-szeń, guaranę, ostropest, błonnik witalny, wiele ziaren i kasz.

ROBERT KARAS POLECA

Dieta dla aktywnych

Bez względu na to, jaką dyscyplinę sportową się uprawiasz, zbilansowana dieta powinna być integralną częścią treningu. W naszych dietach dla osób aktywnych uwzględniliśmy zwiększone zapotrzebowanie na węglowodany, witaminy oraz składniki mineralne. Nasze diety sprawdzają się w sporach wytrzymałościowych takich jak triathlon oraz wytrzymałościowo-siłowych: kick boxing, crossfit. Robert Karaś podczas przygotowań do zawodów Ultra Iron Man korzystał z diety pudełkowej 3000 kcal, czego wynikiem jest pobicie rekordu świata. Często niedocenionym aspektem budowania formy sportowej jest dobre odżywianie. Catering dietetyczny przychodzi w tym momencie z pomocą.

5 zbilansowanych posiłków dziennie

Każdy z nas prowadzi inny tryb życia, wykazuje większą lub mniejszą aktywność fizyczną, dlatego nasze zapotrzebowanie na kalorie ale również na makro i mikroskładniki jest tak zróżnicowane.

Ponieważ catering dietetyczny jest naszą specjalnością, doskonale zdajemy sobie z tego sprawę. Właśnie dlatego oferujemy Ci dostarczenie dzień w dzień pięciu ściśle dopasowanych do twojego zapotrzebowania kalorycznego pełnowartościowych posiłków, które zapewnią Ci niezbędną ilość energii, witamin i składników mineralnych w odpowiednich proporcjach.

Polityka

Zapraszamy do indywidualnego kontaktu!

Adres

Food and Fit
Ul. Legionów, nr 112, lok. 21
81-472, Gdynia

Kontakt

518 773 035
kontakt@foodandfit.pl