eliksir wiecznego życia
DuoLife DZIEŃ i NOC to w 100% naturalne suplementy diety, stworzone dla osób dbających o kondycję fizyczną i umysłową. Dodatkowa energia na cały dzień intensywnej pracy oraz cenne wsparcie dla ukojenia i regeneracji organizmu w porze nocnej. Połączenie aż 26 ekstraktów i soków roślinnych, by wspomóc funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, przewodu pokarmowego i układu odpornościowego, oczyszczanie organizmu, pracę mózgu, wątroby i nerek. Setki składników aktywnych, w tym cenne antyoksydanty, amino-kwasy, witaminy i minerały, by nie tylko każdy dzień, ale i każda noc była wyjątkowa.
Organizm człowieka inaczej funkcjonuje w dzień, a inaczej w nocy. Praca wielu narządów zależy od cyklu dobowego, a ich prawidłowe współdziałanie jest podstawą dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. W 2017 roku, za badania nad molekularnymi mechanizmami odpowiedzialnymi za rytm około dobowy, została przyznana Nagroda Nobla w dziedzinie fizjologii i medycyny, dając wyraz temu, jak ważne dla dobrego samopoczucia jest dostosowanie fizjologii organizmu do faz dnia.
Noni to bogate źródło serotoniny i melatoniny. Jest gwarantem utrzymania prawidłowego rytmu pracy organizmu, a także dobrego samopoczucia. Aktywne składniki zawarte w noni pobudzają wydzielanie soków trawiennych i wzmagają apetyt.
Acai – posiada komplet witamin, minerałów oraz polifenoli. Ma 20-krotnie większą zdolność pochłaniania wolnych rodników niż wszystkie dotychczas znane źródła, dzięki czemu sprawdza się w walce ze starzeniem oraz wspomaga kondycję serca.
Granat – owoce granatu mają korzystny wpływ na układ krążenia. Jako nieliczne zawierają związki typu estrogenowego, które powinny znaleźć się w diecie kobiet, gdyż łagodzą objawy menopauzy.
Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii oraz poprawia trawienie, jest również niezastąpiony przy oczyszczaniu organizmu. Zawiera bogactwo czynnych biologicznie składników, takich jak: aminokwasy, enzymy, witaminy oraz związki mineralne.
Żurawina wielkoowocowa jest źródłem flawonoidów, antyoksydantów oraz witamin i związków mineralnych. Owoce żurawiny pomagają utrzymać prawidłowe pH układu moczowego oraz przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia.
Malina jest skarbnicą witamin, kwasu pantotenowego oraz makro- i mikroelementów. Jej owoce cechują się wysoką zawartością błonnika oraz składników niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Czarny bez – owoce Czarnego bzu są bogate w antocyjany, które stymulują układ immunologiczny i stanowią skuteczny środek usuwający szkodliwe produkty przemiany materii.
Rokitnik – owoce rokitnika to bogate źródło β-karotenu i flawonoidów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, minerałów i witamin. Zawarte w nich substancje aktywne wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych.
Winogrono jest doskonałym źródłem substancji regenerujących i oczyszczających organizm. Zawiera wiele mikro- i makroelementów oraz cenne związki mineralne, a także glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii.
Żeń-szeń zawiera ponad 200 biologicznie czynnych substancji. Wyraźnie usprawnia układ immunologiczny, poprawia pamięć, zwiększa odporność na stres i zdolności regeneracyjne organizmu.
Dzika róża wzmacnia organizm i pozytywnie wpływa na jego witalność. To źródło witamin, kwasów organicznych, soli mineralnych i przeciwutleniaczy. Sok z Dzikiej róży ma właściwości oczyszczające, podnosi odporność organizmu i neutralizuje treści w przewodzie pokarmowym.
Głóg to doskonały środek wzmacniający serce oraz regulujący kłopoty ze snem. Zawiera bioflawonoidy, które wzmacniają układ krwionośny. Jest bogaty w kwasy organiczne, witaminy i sole mineralne.
Lucerna siewna jest źródłem białka, dzięki czemu wzmacnia organizm, działa regenerująco na błonę śluzową, a także w naturalny sposób oczyszcza organizm i chroni przed wczesnym starzeniem.
Goji pomaga utrzymać prawidłowe stężenie cukru we krwi oraz reguluje przemianę materii. Usprawnia trawienie. Zawiera tryptofan – naturalny środek stymulujący wytwarzanie serotoniny i melatoniny.
Morwa biała stabilizuje poziom cukru we krwi i ogranicza możliwości przyswajania go przez organizm. Pomaga również utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i zmniejsza nadmierny apetyt.
Ostropest zawiera cenne flawonolignany, witaminy oraz sole cynku, krzemu, żelaza i potasu. Chroni wątrobę i łagodzi stany zapalne, powstające na tle cukrzycowym. Zapobiega kamicy żółciowej i wspiera pracę żołądka.
Karczoch jest często stosowany przy problemach z trawieniem i dolegliwościach wątroby. Wspomaga również utrzymanie prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi.
Śliwka jest bogata w witaminy C i E oraz składniki mineralne i przeciwutleniacze zwalczające wolne rodniki. W śliwkach znajdziemy również witaminę P, ß-karoten, potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Acerola – jeden owoc aceroli zawiera tyle naturalnej witaminy C co kilogram cytryn. Acerolę uznaje się za silny antyoksydant, który nawilża, uelastycznia oraz przeciwdziała starzeniu się skóry.
Winogrono to skarbnica substancji regenerujących i oczyszczających organizm. Zawiera wiele mikro- i makroelementów oraz cenne związki mineralne, a także glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii.
Lucerna siewna jest doskonałym źródłem białka, dzięki czemu wzmacnia i oczyszcza organizm, działa regenerująco na błonę śluzową i chroni przed wczesnym starzeniem.
Burak zawiera wiele cennych pierwiastków, witamin oraz betaninę, które przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania wątroby i żołądka. Wspomaga oczyszczanie organizmu i poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego.
Pokrzywa – liście pokrzywy bogate są w witaminy, kwas pantotenowy, magnez, cynk, potas, wapń, żelazo, fosfor oraz krzem. Wykazują działanie moczopędne oraz oczyszczające. Pobudzają układ odpornościowy oraz poprawiają kondycję skóry i włosów.
Vilcacora w znacznym stopniu zwiększa odporność organizmu. Owoce vilcacory aktywizują układ immunologiczny i wykazują działanie hamujące rozwój chorób nowotworowych. Pobudzają aktywność oddechową oraz wpływają regulująco na równowagę układu wegetatywnego.
Aronia jest bogata w bio flawonoidy i rutynę, które zapewniają dobrą kondycję naczyń krwionośnych. Zawiera antocyjany odpowiedzialne za zwalczanie wolnych rodników i jest doskonałym źródłem witamin oraz biopierwiastków.
Melisa zawiera cenne olejki eteryczne, polifenole, flawonoidy, kwasy organiczne, witaminy B i C oraz sole mineralne. Działa uspokajająco, pomaga w bólach głowy oraz stanach przewlekłego zmęczenia. Co więcej, inhalacje melisą łagodzą ataki alergii i kaszlu.