Podstawowe założenia naszej diety

Podstawowe założenia naszej diety są oparte na najnowszych badaniach naukowych, dostosowane do aktualnych trendów i zaleceń żywieniowych

Przygotowując nasze posiłki kierujemy się najnowszymi medycznymi zaleceniami. Postanowiliśmy całkowicie wyeliminować z naszej kuchni cukier brązowy, zwykłą sól kuchenną NaCI, białe pieczywo. Wzbogaciliśmy menu o wieloskładnikowe koktajle owocowe i warzywne, z dużą ilością naturalnych ziół, jagód i naturalnych suplementów takich jak nasiona chia, młody jęczmień, spirulina, guaranę, ostroprest, wiele ziaren i kasz.

  • takie podejście pozwoli zredukować zbędne kilogramy, obniżyć ciśnienie, poziom cukru we krwi, uszczelnić jelita, odkwasić i oczyścić organizm.
  • bogactwo minerałów, witamin, bioflanoidów, antyoksydantów, garbników, dobrych kwasów tłuszczowych wzmocni i odmłodzi Państwa organizm o kilka lat w ciągu zaledwie kilku miesięcy, a osobą aktywnie uprawiającym sport, pozwoli na regenerację, budowę mocnych i zdrowych mięśni.
  • usunięte niezdrowe składniki spożywcze zamieniliśmy na takie produkty jak sól potasową, ksylitol, erytrol, stewie, miód pszczeli, mąki bezglutenowe
  • wzbogaciliśmy dietę o kilkadziesiąt rodzajów kasz, nasion, mąk, takich jak mąki pełnoziarniste, bezglutenowe z amarantus, kasza jaglana, gryczana, owsiana, bulgur, komosa, ryżowa, mąka z tych zbóż, mąka kokosowa, sezam, siemię lniane, babka jajowata, wiesiołek
  • brakujące kalorie nasz organizm wykorzysta z nienasycone kwasów tłuszczowe z olejów winogronowych, kokosowych, orzechowych lnianego, z pestek dyni, oliwy z oliwek, słonecznikowego i nie docenianego rzepakowego tłoczonego na zimno, masła orzechowych, kokosowego bez cukru i soli
  • bogactwo witamin z takich hitów jak młody jęczmień, spirulina, herbata matcha, nasiona chia
  • bogactwo ziół suszonych i świeżych ze szczególnym uwzględnieniem polskiej pietruszki, kopru, cząbru, czosnku
  • oczyszczający wątrobę ostoprest
  • szerokie zastosowanie przypraw naturalnie pobudzających trawienie, metabolizm i układ odpornościowy w szczególności cynamonu, kakao, papryk
  • zastąpienie cukru spożywczego poprzez bombę witamin i minerałów jaką jest ksylitol – cukier z soku brzozy oraz znany z leczniczych właściwości polski miód, czy nieznaną stewią
  • zastąpienie makaronów z mąki pszennej makaronami razowymi, prawie całkowite wyeliminowanie zawierającej gluten mąki pszennej, całkowite pozbycie się białego pieczywa
  • wzbogacenie posiłków o zdrowe przekąski do podjadania w czasie kryzysów energetycznych suszone owoce, orzechy, świeże jabłka marchew, cytrusy, banany
  • napary z czystka, mięty, dziurawca, herbaty owocowe, rumianek
  • własnoręcznie wyciskane soki, koktajle i smuty
  • wodę z dodatkami imbiru, cytryny, herbat